Avslutning av resan

Två regniga dagar avslutade vistelsen i Österrike. I tisdags regnade det hela dagen och vi gjorde en utflykt med bilen till ett slott, Tratzberg schloss. En liten miss med detta var att det endast var guidade visningar och vi fick vänta rätt länge innan det var dags för vår grupp. Men intressant att se ett österrikiskt slott från 1500-talet. Man fick dock inte ta några bilder inne i slottet.

Efter en väldigt sen lunch tog vi en promenad i en ”bäckravin” som heter Wolfsklamme, vargklämman. Spektakulär natur, och vi fick verkligen nytta av regnkläderna.

Sista dagen, igår onsdag, åkte vi till Gerlos och tog en gondolbana upp. Där gick vi en kort rundvandring innan det blev lunch och lek på den sedvanliga lekplatsen. Medans barnen lekte turades de vuxna om att gå upp på den närmaste toppen, Isskugel ca 2200möh. På den toppen var det nysnö som dessutom fylldes på vid Peters besök. Denna dagen var det dock inte ihållande regn utan mer skurar. 3-5 grader varmt och nysnön på topparna gjorde att det kändes rätt höstigt.

Nu är vi snart hemma igen. Resan har varit jättebra även om vi gärna hade haft några fler dagar med bra väder så att vi hade kunnat njuta ännu mer av den fantastiska naturen.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/0/6/rydesater.se/httpd.www/wp/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405